Go to top

Workshop Nek- en schouderklachten

Workshop Preventie & Oplossing van Nek-en schouderklachten Priscilla Jansen
Vrijdag 6 april 19.30-21.30 uur
Volgende data:
Zaterdag 21 april 2018 11.30 – 13.30 uur
Vrijdag 11 mei 19.30-21.30 uur
Zit je vast? ‘Hardnekkige’ klachten? Draag je een last op je schouders? Vaak hoofdpijn?
Leer jezelf te behandelen en helpen in deze praktische leuke workshop!

Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn. Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.

Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!? Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!

Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.

In deze praktische workshop kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.

Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier) ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelfbehandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.

Kosten:
€ 27, 50 per persoon per workshop, inclusief thee/koffie/water, hand-out van de technieken, balletje en kortingsbon voor individueel consult.

Docente: Priscilla Jansen

Cursusadres:

Praktijk Priscilla Jansen Massagetherapie/Yogastudio Rijswijk, Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk

Parkeren:

Gratis in de wijk Leeuwendaal (na 18.00 uur is het betaald parkeren) of tegen betaling in de Herenstraat.

Aanmelden/info:
Mailen naar info@priscillajansen.nl

Betaling:
Per bank op NL20 RABO 01368 08 980 t.n.v. P. Jansen o.v.v. workshop en de datum van de workshop.

Annulering:
Bij annulering door de deelnemer binnen 7 dagen voor de workshop geen restitutie, je mag wel iemand anders de workshop laten volgen.
Bij annulering door Priscilla Jansen 100% restitutie of indien mogelijk doorschuiven naar een nieuwe datum, dit gaat in overleg met u.