Go to top

Yoga voor zwangeren 12 lessen

Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Het is leuk en zinvol om je goed voor te bereiden op de bevalling en geboorte van je kind. Wij bieden een volledige zwangerschapscursus aan op basis van yoga. De cursus, yoga voor zwangeren, wordt geadviseerd door de verloskundigenpraktijken. Er zijn 9 lessen vóór de bevalling en 3 lessen na de bevalling. Voor de indeling van de lessen wordt er een groepje samengesteld van dames die in dezelfde periode zijn uitgerekend. Je ziet op het schema de data van de eerste 9 lessen, vóór de bevalling.
Hieronder staat het lesschema voor de komende maanden: 

 Bevallingsmaand  Jaar  Cursusdag  Lestijden  Lesdata
 mei/juni  2018  dinsdag  17.30-18.45  13/3 t/m 8/5
 juni/juli  2018  vrijdag  18.30-19.45  16/3 t/m 25/5
 juli/augustus  2018  dinsdag  17.30-18.45  15/5 t/m 10/7
 augustus/september  2018  vrijdag  18.30-19.45    1/6 t/m 27/7
 oktober/november  2018  dinsdag  17.30-18.45  17/7 t/m 2/10
 november/december  2018  woensdag  17.30-18.45  22/8 t/m 31/10
 december  2018  donderdag  17.30-18.45  20/9 t/m 15/11
 januari  2019  dinsdag  17.30-18.45  9/10 t/m 11/12
 februari  2019  woensdag  17.30-18.45  7/11 t/m 9/1

Hieronder lees je wat de inhoud is van de lessen vóór de bevalling:
Les 1: Kennismakingsles met informatie en basis-oefeningen
Les 2: Bekkenbodemspieren, yoga- en ontspanningsoefeningen
Les 3: Ademhalings-, yoga- en ontspanningsoefeningen
Les 4: Yoga-oefeningen en theorie de eerste fase van de bevalling
Les 5: Yoga-oefeningen en theorie de tweede en derde fase van de bevalling
Les 6: Actieve yogales die vanaf 17/4 gegeven wordt door Petra Martens (behalve op donderdag, geef ik hem zelf)
Les 7: Partnerles, opvangen van weeën en bevallingshoudingen
Les 8: Borstvoeding, kraamtijd, oefeningen en herhaling
Les 9: Laatste les vóór de bevalling, terug- en vooruit kijken met wisselend thema afgestemd op de groep

Na de bevalling volg je de volgende lessen:
Les 10: Reünie met de moeders en baby's, datum en tijd in overleg ongeveer 1 maand nadat de laatste van de groep is bevallen.
Les 11: Postnatale Mama Yogales, ook wel postnatale yoga genoemd, data binnenkort bekend, deze les wordt gegeven door mijn collega Petra Martens op een zaterdagochtend.
Les 12: Babymassageles, data binnenkort bekend. 

Ben je enthousiast geworden na les 11 de postnatale Mama Yogales en/of les 12 de babymassageles? En wil je een uitgebreide cursus Babymassage
van 2 lessen volgen en/of een cursus Postnatale Mama Yoga van 4 lessen, kijk dan bij cursussen voor alle info. 

Waarom een cursus Yoga voor zwangeren volgen?
Door middel van yoga-oefeningen leer je te vertrouwen op je gevoel en je lichaam, want bevallen is uiteindelijk een natuurlijk proces. De cursus helpt je om een balans te vinden tijdens de vele veranderingen die je lichaam ondergaat. Zwangerschapsyoga is je geestelijk en lichamelijk voorbereiden op de bevalling en de komst van je kind.

Het is prettig om tijdens de zwangerschap ruim een uur voor jezelf en de baby te hebben, waarin je leert hoe je de zwangerschap op een prettige en ontspannen manier kan beleven.
Na de bevalling kom je nog een keer samen met moeders die dezelfde ervaringen delen, dit is een toegevoegde waarde in een bijzondere periode van je leven. Bij deze cursus volg je ook een les mamayoga en een les babymassage, hierdoor bieden wij een volledig programma aan, dat geadviseerd wordt door verloskundigenpraktijken uit de regio.

Partnerles: In de partnerles wordt aandacht besteed aan hoe je als partner je vrouw of vriendin kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en het geboorteproces, door gezamenlijke ademhalingsoefeningen en massage.
Er wordt praktische informatie gegeven over het gehele bevallingsproces en ontsluitings- en pershoudingen worden behandeld.

Kosten:
De cursus van 12 lessen kost € 180,00, inclusief partnerles, terugkomochtend, postnatale mamayoga, babymassage en hand-out.

Vergoeding:
Indien gewenst ontvang je van mij een nota die je kunt declareren bij je zorgverzekeraar.
Diverse zorgverzekeraars vergoeden cursussen en sessies op het gebied van gezondheid geheel of gedeeltelijk, dat ligt eraan hoe je verzekerd bent. Raadpleeg voor meer informatie de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Delta Lloyd vergoedt als de factuurdatum die op de nota staat, valt na afloop van de cursus, geef het even door aan mij als je bij Delta Lloyd verzekerd bent, geen probleem, maar wij moeten dat even aanpassen.
Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Cursusadres:
Yogastudio Rijswijk, Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk

Aanmelden:
Via contact op deze website aanmelden of mailen naar petralemans@ziggo.nl

Na aanmelding ontvang je per email een bevestiging

Privélessen Zwangerschapsyoga:
Naast het volgen van een cursus is het mogelijk om je voor te bereiden met privélessen, soms is één of twee lessen al genoeg. Dit kan met of zonder partner. Als je geen tijd hebt om een hele cursus te volgen of je hebt geen behoefte aan een les in een groep dan kan dit een goede oplossing zijn.
Als je al een keer bevallen bent en je het theoretische stukje informatie wilt overslaan kan dit ook een reden zijn om je individueel voor te bereiden. Ook bij de privélessen is het mogelijk dat de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoedt. Kijk bij tarieven voor verdere informatie.