Go to top

Workshop Nek- en schouderklachten

Workshop Preventie & Oplossing van Nek-en schouderklachten Priscilla Jansen
Zaterdag 25 november 11.00 – 13.00 uur
Zit je vast? ‘Hardnekkige’ klachten? Draag je een last op je schouders? Vaak hoofdpijn?
Veel mensen hebben last van pijn tussen de schouderbladen, strak aanvoelende spieren in de nek en spanningshoofdpijn. Ook duizeligheid en een tintelende hand of arm kunnen voortkomen uit spanning vanuit het nek- en schoudergebied.
Klachten aan het bovenste deel van de rug, de nek en schouders kunnen belemmeren in je dagelijks leven of tijdens je slaap, je weet je misschien soms letterlijk geen houding meer te geven, je neemt pijnstillers om de dag door te komen of je zorgt ervoor dat er helemaal geen beweging meer komt in het pijnlijke gebied, met als gevolg nog meer spierspanning en spierknopen!? Zo kan je in een vicieuze cirkel raken. Tijd om die te doorbreken?!
Er kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen aan deze nek-en schouderklachten. Zo kan het werk dat je doet of de sport die je beoefent van invloed zijn, heb je misschien een lichaamshouding die bepaalde spieren meer of minder belast of wellicht heb je de neiging om (waarschijnlijk onbewust) zelf je spieren ‘op spanning’ te zetten en houden.
In deze praktische workshop kun je inzicht krijgen en je bewust worden van de evt. oorzaken van jouw klachten aan bovenrug, nek, schouders. Als je dit weet, kun je er namelijk zelf ook iets aan doen of in ieder geval jezelf verlichting geven.
Je krijgt uitleg over de betrokken spieren en (het ontstaan van) spierknopen, allerlei nuttige tips en oefeningen die je makkelijk zelf thuis of op je werk kunt toepassen, waaronder (spier)ontspanningsoefeningen, beweging brengen in betrokken spieren, zelf-massage van de spieren en zelfbehandeling van spierknopen met behulp van een tennisbal of stuiterbal.

De inschrijfdatum is verlengd, want er zijn nog plaatsen vrij.

Kosten
€ 20,00 per persoon per workshop, inclusief thee

Datum
Zaterdag 25 november 2017
 
Tijd
11.00-13.00 uur
 
Docente
Priscilla Jansen
 
Cursusadres
Yogastudio Rijswijk, Geestbrugweg 38, 2281 CL Rijswijk

Parkeren
Gratis in de wijk Leeuwendaal (na 18.00 uur is het betaald parkeren) of tegen betaling in de Herenstraat.

Aanmelden
Mailen naar 
yogastudiorijswijk@online.nl
De inschrijving is pas officieel als de betaling binnen is gekomen op de bank. Na aanmelding en betaling ontvangt u per email een bevestiging
 
Betaling
Per bank op ING bankrekeningnummer: NL77 INGB 0004824869 t.n.v. Yogastudio Rijswijk o.v.v. workshop en de datum van de workshop.
 
Annulering
Bij annulering door de deelnemer binnen 7 dagen voor de workshop geen restitutie, je mag wel iemand anders de workshop laten volgen.
Bij annulering door de studio 100% restitutie of indien mogelijk doorschuiven naar een nieuwe datum, dit gaat in overleg met u.

Wij wensen je een fijne en inspirerende workshop!